Tack o lov.

Idag har varit en mycket bra dag!

Frukosten var mycket uppskattad. Mums. Vad vi åt, Jennie :)
Efter att vi proppat i oss en massa gottigheter vandrade vi nedåt stan. Kändes konstigt att man var där precis när alla affärer precis öppnat. Har inte hänt sedan man var liten och alltid var i stan runt 10 på lördagar med familjen.
Vi strosade runt lite. Jennie köpte julklappar till sina släktingar. Vi hade ruskigt roligt!

Sedan blev vi trötta på alla affärer och vandrade hem till Jennie o Tommie. Vi drack the och pratade en massa... Jennie föreslog på morgonen att klippa mig idag och det var jag verkligen sugen på nu till jul! Så hon plockade fram en pall, placerade den mitt i vardagsrummet, "det är bäst ljus här!" och lät mig sätta mig där. "sitt still.." Jag var bra på det i början men blev otålig. Av allt hår som fallit på golvet blev det en SKITSNYGG frisyr och jag blev så himla nöjd! Hon klippte min lugg så att den blev mycket finare. Sedan fick jag en slags "page". http://www.jenniemeier.blogg.se/. Kika där. Hon har bilder!

TACK Jennie. Och TACK för den mysiga julklappen!! Kunde inte hålla mig. Ville öppna och lukta på flaskorna. Vilken underbar doft. MUMS!

Nu ikväll har jag träffat min Linda. Åhgud vad jag har saknat henne. Hur mycket som helst! Vi gick uppe på A6. Jag fick lov att låna 500 kronor av henne tills nästa månad när jag får min dunderlön. Jag ville köpa något fint att ha på mig på julafton.
Jag fick för en 500-lapp:
*En lång vit skjorta (rundad och längre där bak)
*Ett svart midjeskärp (LOVE)
*Svart armband
*Ring
*Hårspänne
*Örhängen


Emelie kan fynda hon!

Jag är så glad att jag har min Dennis. Han är min räddare i nöden och min andre hälft. Han är den jag går och lägger mig brevid varje kväll och vaknar upp vid varje morgon och varje gång känns det så rätt. Han är....går inte beskriva med ord. UNDERBAR.
Även den praktiska och ekonomiska biten löser sig så mycket med att vi bor tillsammans. Som mina närmaste vet om så har jag varit arbetslös en månad och är verkligen inte tät. Får 3000 kronor från Ur&Penn och 2300(!) från A-kassan dennia månad. TACK O LOV så delar vi ju på hyran,elen,bredbandet och telefonen och mina fasta utgifter (hyra och mina räkningar) blev då 2800 kronor. Kan man komma undan så mycket billigare? Vad hade jag gjort om jag bott ensam? Jag hade inte klarat mig utan Dennis!

PUSS/ Em

Min lediga dag.

Jag tänkte när jag lade mig ca 00:30 igår att "i morgon på min lediga dag ska jag sova lääänge". Men vid halv 7 när Dennis gick upp kunde jag bara inte somna om. Jag var, och är så glad att jag äntligen har en ledig dag!
Söta Jennie skickade ett sms igår. Hon har köpt en julklapp till mig. Jag blir rörd av sånt! Sen ringde Linda också. Hon har också en julklapp till mig! Ni är så underbara ni två. Jag älskar er!

Nåväl, när jag låg där kl 6:30 vaken på min lediga dag tänkte jag: "vad sjutton gör jag nu då? klarvaken!" Då fick jag ett sött sms av Jennie. Hon frågade om jag ville äta frukost på Johans. Ett café här i stan. Det var verkligen klockrent!



Det pinsamma är att jag inte har det så gott ställt. Jag längtar verkligen till nästa månad då jag ska visa att jag också är generös och vill bjuda mina vänner på det de gjort för mig. Jag trodde inte att man skulle sakna att ha en bra ekonomi. Men jo! Det är oerhört krävande och just nu får jag vända och vrida på varenda krona för att ha råd. Suck. Tur att jag bor med Dennis och kommer undan relativt billigt :)

Nej nu är det bäst att ta på sig! Ska promenera till Jennie och ska vara där om 20 min.

Ha en jättebra dag allesammans :)

PUSS/ Em

Julmys.

Jag vet inte riktigt vad det är, om det är det nya jobbet eller att vi har julpyntat och ställt in en fin gran, som får mig att känna sån julmyskänsla!
De flesta jag pratat med säger: "nej usch, jag känner ingen julkänsla alls!". Visst, skulle det komma lite snö vore det bara ett plus för den känslan.

Igår kom Jennie och Tommie hit (låter bättre o skriva Tommie o Jennie). Jag hade ordnat glögg, lussekatter och pepparkakor och de hade med sig en film (på smällen). Jag skrattade som en tok. "Nej nej, det går inte, jag känner att penisen slår emot bebisens huvud". Haha! Jag tyckte om den filmen. Det var min humor!
Vi alla var trötta av olika anledningar, Dennis hade varit ute dagen innan, jag hade jobbat hela helgen och Tommie o Jennie är förkylda.
Det var trevligt i af!

Om ni undrar över min kassa uppdatering så är det att mitt andra hem heter "ur&penn" just nu. Det är en himlans massa jobb och jag längtar tills nästa lön!!! Då vill jag shoppa. För det har jag inte kunnat göra på flera månader nu :( Nån som vill med till Ullared nästa månad nån gång?

Idag jobbar jag 12-18...

PUSS/ Em




(vår gran)

Skadeglad? Jag?

Detta blogginlägg skulle publicerats för några dagar sedan men fungerade då inte. Måste bara lägga in det :)




Hade handlat lite traditionell frukost/kvällsmat.

Mannagryn, äppelmos, ägg och knäckebröd.

Adventsstjärnan var tänd och det rådde mysstämning i köket. Både jag och Dennis var hungriga och båda såg fram emot en mysig kvällsmat. Det hela började med att Dennis diskade och råkade skvätta vatten över halva sig. Skratt!
Min gröt sabbades för att jag trodde att det berodde på att jag hade laktosfri mjölk när det visade sig att jag hade läst fel om hur man tillagade den. Fram med ny mjölk och nya gryn och in i micron. Ni vet väl att mjölk kokar så fort man vänder ryggen till? Jo, det är faktiskt så. Tjoff sa det så var det gröt i hela micron. Lite kvar i tallriken. Nåja, god blev den i af.
Äggen var i kastrullen och allt såg fint ut. "Nu måste äggen vara färdiga" - Jag
"Är du verkligen säker?" - Dennis
Mitt första ägg var gott. Lite halvsvårt att skala bara. Dennis första gick också bra. Men när det kom till det andra ägget och han skulle lattja lite med det när han hade det i äggskäraren flög det ner på golvet.
Tror ni att jag skrattade eller? HAHAHA.
Men det gjorde inte Dennis. Han började bli mer och mer irriterad medan jag skrattade hysteriskt.
Tur att vi kokade ett extra ägg.
Dennis gav det sista ägget en chans och skalade det över slasken. det såg ut att gå bra, men när han slutligen skulle spola lite vatten så att skalet skulle lossna trillade vitan isär och kvar i handen hade han endast en hel rund äggula! OJ vad kul det såg ut och OJ vad jag skrattade!
Det gjorde inte Dennis. Han tog äggulan han hade i handen, kastade med all kraft ner i slasken, sedan smörgåsen som han hade förberett. Den knycklade han i näven för att sedan kasta den i soptunnan och sedan in på toaletten för att tjura i sisådär två minuter. Sedan lämnade han mig ensam i köket, skrattandes, med min kladdiga gröt för att lägga sig i soffan. Där ligger han än....och slumrar så sött.

Vad drar vi för slutsats av detta?

1. Jag har hejdlös skadeglädje
2. Nästa gång fixar Dennis äggen
3. Det är ingen idé att försöka göra det mysigt. Är Dennis och Emelie i närheten blir det pannkaka av det ändå :)

Nu ska jag släpa med mig tjurpellen in i sovrummet. Där ska han få sig en omgång....kramar alltså. För att han är så söt när han är sur. Det gör inte saken bättre.

PUSS/ Em

vuxenkänsla.

Har gjort flera saker denna morgon/förmiddag som fått mig att tänka: "shit. jag är inget barn längre!"

* Diskat
* Sprayat och torkat av allt kakel och köksluckorna
* Vädrat täckena och kuddarna utomhus
* Tvättat påslakan+lakan
* Dammsugit hela lägenheten

Detta är inte likt mig. Jag var ju en stökmaja! Fast är nog glad att tiderna förändras ändå :)

Funderar på att baka lussekatter?

NEJ FY EMELIE. DET ÄR VUXET OM NÅGOT!

vuxenvuxenvuxenvuxenvuxenvuxen.

Det ekar i huvudet på mig. Vill jag verkligen? Ja, jag vill nog. Vill inte vara barn länge. Vill klara mig själv.

PUSS/ Em


Halvt död och julpynt.

Jaha, vecka 49 är passerad då jag trodde att jag skulle vara helt ledig. Haha! Jobbade måndag,tisdag,fredag,lördag och söndag. Bra pengar :)

Har precis ätit frukost. Sov sent idag. Tyckte att jag förtjänade det jag som slitit så i helgen...
Åt rostade mackor. Brödrosten hade jag på byrån brevid datorn och smöret och osten precis framför mig. Lat? :)

Bull sitter/ligger/går runt i mitt knä. Han är kelsjuk as allways.

Måste bara skriva med min godings kommentar i lördags. Satt i köket och åt och han kommer in, ställer sig vid mig och säger:
"Är du arg på mig? (hundögon) Jag älskar ju dig"
Jag blev helt till mig!!! Ska då bara nämna för de som inte vet. Han har sagt det en gång innan till mig, nej två. En gång på vår ettårsdag när han skulle förklara vad sju röda rosor betydde som jag just hade fått av honom. Den andra gången när vi skulle sova och jag hörde det lite tyst viskandes. Han är bara så underbar, fantastisk och underbar....sa jag det?

Idag ska jag tvätta. Och diska. huh...

Sen ska jag träffa Jennie "mrs potter" Meier. Vi ska leka!


Förresten så har jag julpyntat här hemma. Med bocken i granris som Dennis kom hem med i lördags som han hade gjort alldeles själv. Och våra söta tomtar som vi båda kämpat och gjort som små. De står samlade i sovrumsfönstret :)

Kom o hälsa på oss nån dag vettja!!!

PUSS/ Em

65+

Hoppas på det i af. Att det blir lugnt idag :) Ska nämligen jobba i stan idag för första gången. 12-17 bara så det känns, lugnt!

Mitt i mitt koncentrerande bloggläsande av Jennies blogg så ringer hon :) Haha! Man skrattar alltid när man pratar/umgås med dig. Mrs Potter!

Bloggar kanske när jag kommit hem. Ikväll ser både jag och Dennis fram emot IDOLFINALEN! haha! Vi är knäppa båda två. Båda ser fram emot såna program som ingen annan i vår ålder ser fram emot. T.ex Bonde söker fru, ensam mamma söker, lyxfällan, grannfejden, postkodsmiljonären.....

Blev vi helt plötsligt 65+ när vi flyttade ihop?

Ha en kanondag!

PUSS/ Em

Jag mår bra!

Har mått lite halvtaskigt nu i ett par dagar. Magen har inte varit min bästa vän så att säga. Uppsvullen, uppsvullen, uppsvullen, illamående, ont i mellangärdet osv... När jag tänkte efter extra noga (eftersom det inte brukar vara så viktigt och underhållande att tänka på) var det ungefär 5 dagar sedan "i did number 2". Inte konstigt att magen gör ont? Men vad gör man när det inte GÅR? Väntar och har ont...

Igår var jag hos Mattias och Annika i min första lägenhet :) När jag kom in i trappuppgången kändes det som hemma! Och ännu mer när man steg in innanför dörren till lägenheten. Åh vilken känsla! Första lägenheten är ju alltid något speciellt...
De ska förresten flytta 1 februari till VÄRLDENS finaste lägenhet på "trängen". 4 våning (högst upp), en tvåa på 79 kvm och med häftigaste planlösningen alla år! Jättefin rundad balkong också. Åh......*drömmer sig bort*
Glad för er skull!!!
Vi åt tacos och pratade, pratade, skrattade och skrattade lite till. Vi hade det mycket trevligt!

När jag vaknade nu i morses kände jag mig utvilad, pigg, glad och hade INGET ont i magen utan kände mig sugen på mat! Haha! :)

GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAD!!

Ikväll ska vi på Nellies skolas luciaframträdande halv 18. Sedan ska jag åka hem, hem till min älskling och kramas!

Ha en bra dag allihop

PUSS/ Em

Skövdetösen bakar pepparkakor.

Jag är hemma hos familjen i Skultorp :) Man får passa på när man jobbar mycket helger. Då får man åka vardagar istället. I morgon ska jag följa med lillsyrran Nellie (7) till skolan. Vilka flashbacks man kommer få! Oj oj oj...

Vi har suttit i köket jag, Pauline, Annie och Nellie med varsin tomteluva och mjöl i hela våra ansikten och bakat pepparkakor medan stackars mamma sprungit fram och tillbaka med plåtar. Julstämning på hög nivå!

Bilder kommer när jag kommer hem igen på torsdag kväll. Hem hem. Känns konstigt att skriva "när jag kommer hem". För detta är ju hem? Eller?
Väx upp Emelie! Du bor inte hemma längre :)

Nyp i stjärten/ Em

Nervig!

åhh..Vaknade halv 7 när Dennis kom in med en vit, ful mössa på huvudet. Fick mig ett skrattanfall och kunde sedan inte somna om. Och som alltid när jag är ensam börjar tankarna mala:
"Onej, jag ska öppna ensam idag, stå i butiken i två timmar ensam...tänk om...."
"Shit, shit, shit. Nu får jag ont i magen och mår illa.....hur ska det gå när jag står ensam...."
"Hjälp, nu när jag mår så här illa. Så ska jag åka BUSS till jobbet. Kommer jag fixa det??..."

Tro sjutton att jag mår mer och mer illa och blir mer och mer nervös när jag håller på o tänker så där :)

Lugn o fiiin Emelie. Du kommer klara detta galant! Och sen efter jobbet ska du åka upp till Skövde och träffa världens bästa familj som du saknat så mycket.

Så, nu blev jag gladare :)

Uppdaterar när jag kommer till Skövde!

Bamsekram/ Em

Trodde jag skulle vara ledig.

...klockan 06:37 i morse tyckte jag att jag hörde "Jag är femton åår...jag heter. Ellinoor....." Jag förstod ingenting men kom efter nån sekund på att det måste vara mobilen som ringde. Tokigt nog var det faktiskt Ellinor som ringde (skratt). Min chef heter Ellinor:
"Heej Emelie, det är Ellinor, förlåt att jag ringer och väcker dig!"
"öh....ää...ööö...det är (gäsp) ingen fara alls..hej!"
"Jo det är så, jag har fått maginfluensa igen..."

Jahapp. Då blev det att jobba idag också :) 12-19 och det var varit massor att göra hela dagen. Massor!
Telefonen ringde när jag var på jobbet. Det var Elin, chefen i stan. De behövde hjälp på fredag 12-17.
Ellinor ringde senare under dagen och bad mig jobba i morgon också. ÖPPNA för första gången! Är nervös :)
09:30-17:30 blir det i morgon.

Så från att tro att man är helt utan arbete hela veckan så jobbar man helt plötsligt måndag, tisdag och fredag. Gött!!

Förresten så var det massa trevligt hos Jennie igår! Tack Jennie för all god mat och för att vi fick vara där och fira dig!

Nu ska jag släpa med mig dösillen in i sängen. Han har som varje kväll somnat i soffan. Hihi. Han är underbar, har jag sagt det förr?

Emelie och Dennis i sovrummet igårkväll:

E - Dennis...Jag älskar verkligen dig.
D - (blir helt till sig) åh, gör du det?
D - Emelie, jag älskar dig också.




Behöver jag säga att jag sov gott den natten under Dennis täcke, i hans armar?

Bamsekram/ Em

Allt för att jävlas.

Grannarna över spelar just nu innebandy i lägenheten. Ni som varit här inne vet att det är riktigt lyhört och man blir SÅ irriterad på det studsande ljudet i vårt tak hela tiden. Morr!
De gör allt för att jävlas med oss. Går med klackskor inomhus (tjejen alltså. hoppas jag), har sex HÖGLJUTT som bara den och dessutom är nog sängen från 60-talet. Eller också har de bara glömt smörja gängorna.

Man kan vakna mitt i natten av det där jobbiga gnisslande ljudet och ett ljudligt stön som mer låter som en ylande hund. Hur orkar dom? Åh, nu känner jag mig som en pensionär men det är faktiskt jobbigt!

Musik vet dom också vad det är...

Jag är i af glad över att det är grannarna ÖVER som låter och inte grannarna BREVID. Där bor nämligen ett par beståendes av två killar i vår ålder. Känner inte riktigt att jag vill veta vad de håller på med under sina täcken.
UÄÄÄÄÄ. Hemska tanke!

Nu har jag i af fått ur mig det. Mer smörjmedel åt folket!!!


Dagens i-landsproblem



Mysigt va!

Jag gillar vår lägenhet. Den är mysig tycker jag.

Just nu sitter jag i morgonrock, mjukisbyxor, raggsockor, uppsatt hår och allmänt slapp och har brödrosten brevid mig så jag kan äta här! Åh. snacka om nördvarning. Men det är ju lite jobbigt att ha brödrosten i köket och springa fram och tillbaka när mackorna ploppar upp. Sedan ska man bre' mackorna, gå tillbaka till datorn, äta upp mackorna och sen behöva gå tillbaka till köket och stoppa i fler! Dagens i-landsproblem kanske? Just därför har jag brödrosten här så jag slipper allt krångel.

(HICK) Jag har (HICK) julpyntat lite...

För julstämningens skull, eftersom det idag är 1 december, så drack jag julmust och åt pepparkakor. Vad blev konsekvenserna av detta? HICKA! Har hickat nu i säkert en halvtimme. BORTBORTBORT!

Tog fram julsakerna för flera dagar sedan men har inte rört dom förrän idag. Satte upp lite mysiga adventsstjärnor i fönstrena och tre tomtar är framtagna. Fler kommer närmare jul. Då kommer också en gran in i lägenheten. En RIKTIG!! Åh, jag älskar julen...

Lägger upp lite bilder på resultatet av myspyntningen!



Åh...Funkade inte att lägga upp alla. Återkommer med fler bilder senare!

Bamsekram/ Em