Myspys i parken.

Hej och godkväll bloggen!
I natt sov jag som en stock och vaknade helt utvilad. Det gjorde dock inte sambo. Han ville sova vidare när jag gick upp vid 9...Han jobbade nog hårt i Göteborg. Haha.

Vid 12:30 kom vi i af iväg till stan där det är Jönköpings marknad hela helgen. Jisses Amalia vad folk det var överallt. Mötte William, Annie och lilla söta Ebba. Möter de ofta nu för tiden och det är så mysigt!
Dennis köpte två kjolar åt mig. Lät dyrt, jag vet. Men de kostade 10 kr styck på Gina. Haha! Jag hade sån grym tur. Den skinnkjolen som jag hade för ett tagsedan gick sönder. Och nu sålde de ut kjolarna för 10 kr. Köpte en svart och en i silver/guld-färg.

Vi hamnade tillslut i rådhusparken tillsammans med varsin sockermunk och en coca-cola. Det var SÅ mysigt att ligga där och prata, busa med grässtrån i ansiktena och ligga med huvudet i hans knä. Solen lyste och det var hur varmt som helst. Tur att jag tog på mig min nya, fina jeansklänning som jag köpte i Ullared igår...


Mästerfotografen Dennis Johansson?





Grattis, gullunge! Nu blir du hela 8 år!



Idag fyller min söta lillasyster Nellie 8 år. Känns som igår när pappa ringde hem och talade om att vi fått ett syskon, men vad...det fick vi se först när vi kom till bb.
Väl inne på bb lyfte mamma på filten, och det var som vi trodde. Ännu en tjej till syskonskaran. Nu var vi helt plötsligt inte Emelie, Pauline och Annie, EPA. Nu var vi Emelie, Pauline, Annie OCH Nellie!
Detta är det absolut bästa som hänt mig. Att få en lillasyster som Nellie önskar jag att alla kunde få.
Jag har alltid varit som en extramamma för Nellie. Eftersom jag alltid älskat barn och var 13 år när hon föddes så har jag tagit hand om henne som om det vore mitt egna barn.
Tror ni man blir rörd när man ringer och pratar med Nellie och hon säger: "Emelie....förut var jag ledsen för jag saknade dig så mycket."

Grattis, gullunge! Nu blir du hela 8 år!







Ännu en likhet mellan far och son.

Nej nu är jag trött på att vänta...

Dennis pappa ska komma förbi och hämta ett kvitto på hans födelsedagspresent, ett par skor, som tyvärr var för stora. Jag har väntat i flera timmar nu och snart orkar jag inte vara vaken längre. Suck.
Ännu en likhet mellan far och son. Haha. Dålig information!

Har tittat ungefär en timme på dokumentären nu. Hur spännande som helst men jag orkar inte titta mer för då somnar jag. Måste ta hand om den sista tvätten som ligger på sängen just för tillfället. Bädda rent måste jag göra också. SUCK.

I morgon blir det Ullared och gekås med världens bästa Jennie. Ska bli så mysigt att åka iväg lite.

None

Auschwitz - The Nazis & The Final Solution.

Har varit iväg och hyrt en film. Kände för nån dokumentärsfilm och eftersom andra världskriget alltid har intresserat mig så fick det bli Auschwitz - The nazis & The Final Solution.

Någon som sett den?



Heja heja! VIP hyr ut sina filmer för 10 kr/st igen (ej nyheter). Det gillar vi!

None

Flitiga Emelie.

Som jag skrev igår så har Dennis gjort att jag blivit ordningssam (eller skrev jag det igår?) så klockan 8 ringde mobilalarmet och jag steg upp, efter en liten stund iaf. Skulle ju tvätta och hade väääärldens tvätthög så om jag skulle hinna tvätta allt så vad jag så illa tvungen att gå upp.

Nu är klockan halv 14. Jag har hunnit med att tvätta allt! Den sista tvätten ska dock hängas upp men annars är jag klar. Dessutom invigde jag min mini-mixer i morse och gjorde en smoothie. Vilken lustig konsistens det var! Men efter några klunkar så vande man sig och det var helt underbart!


Den ser inte SÅ fräsch ut på bilden tack vare att jag hade tjuvsmakat innan jag tog kort. Men den var mums!
Den innehöll:

*Pressad saft från en halv apelsin
*En halv kiwi
*En halv banan
*Några bitar äpple
*Ett par jordgubbar
*Mjölk (laktosfri)
*Pyttelite socker

Efter frukosten stoppade jag i en till tvättmaskin, sedan tog jag på mig kläder och gick bort och solade. Härligt att få tillbaka lite färg igen!
När jag kom hem var jag duktig och började laga mat. Idag fick det bli hemmagjord potatisgratäng, stekta fläskkotletter och grekisk sallad till. Till det satt det fint med en kall öl.


Ibland så förvånar jag nästan mig själv...

Hepp hopp. Dax att kila ner till tvättstugan och göra klart det sista!

None

Välkommen till familjen Johansson-Hildingsson, mina kromade vänner.


Najs kaffebryggare va? Äntligen har vi skaffat en snygg som vi kan med att ha framme på bänken.


En minimixer. Så liten och söt så jag kunde bara inte motstå (var iofs anledningen till att jag släpade med mig Jennie till Rusta).

Välkommen till familjen Johansson-Hildingsson, mina kromade vänner.

Förresten. Är jag och Jennie lika? De på jobbet tyckte vi såg ut som syskon!

None

Godmorgon!

Har ni sovit gott?
Jag har (som vanligt) sovit som en stock. Så skönt att kunna göra det!
Ställde klockan på 9. Har precis ätit frukost och ska strax ställa mig och diska tänkte jag. Det är verkligen så att man mår mycket bättre när det är rent och snyggt omkring sig!
Jag skrev ju igår att jag levde lajbans här hemma bara för att Dennis är bortrest. Haha. Men jag verkar ha lärt mig av honom.
Får nästan panik över att det ligger lite grejer framme!

Har ju glömt att berätta, i söndags när vi kom hem från landet fick jag ett ryck och ville ta tag i våra hemska persienner här hemma.
Alice hade ju tuggat sönder persiennsnörena så det gick ej att dra upp dom. Vi fick ha de nerdragna och vinklade för att få in ljus. Men usch så det såg ut! Och usch så mörkt det var i lägenheten!

Visst blev det skillnad?

Vardagsrummet. Äntligen ser man det snygga, frostade glaset!


Köket. Äntligen ser Bull ut! Haha.

Nu ska jag göra mig iordning. Ska visst umgås med Jennie. Yes, då tar jag diskningen "en annan dag". Haha. Typiskt mig att skjuta upp saker och ting. Men det är ju roligare att träffa henne än att ställa sig och städa. Tvi!

None

Jag känner mig sådär busigt busig!

Halloj!

I morse kl 7 vaknade jag av att någon petade på mig och ville ge mig en puss. Yrvaken och helt frånvarande såg jag att det (som tur var) var min älskade sambo som ville ge en "hejdå-puss". Jag behöver ju inte nämna att jag sa innan jag la mig att han var tvungen till att ge mig en puss innan han åkte...haha.
Om jag inte skrivit det tidigare så ska han till Göteborg hela veckan och jobba.
Det är tomt hemma. Men ändå skönt på nåt sätt. Jag kan liksom slänga mina grejer hur jag vill, strunta i att diska, "glömma" släcka lampan i köket när jag är i vardagsrummet (det blir tydligen hög elräkning, haha) och göra precis som jag vill utan att ha någon annan att ta hänsyn till!
Jag känner mig sådär busigt busig!

Idag har jag arbetat från kl 11-18. Sedan gick jag en sväng på A6 och IKEA. Hittade lite grejer, titta bara:




*BH - organic cotton från H&M.
*Bordstabletter - 7 kr/st från IKEA.
*Rosa ljuslyktor + Tidskriftsamlare från IKEA.
*De fina lyktorna hamnade på byrån.
*Dagcreme + bodylotion från Apoteket.


Helg i drömstugan på landet.

Igår jobbade jag 12-15 typ, hoppade in och hjälpte till med raster och sånt.
Direkt efter gick jag en stund på A6 och kollade. Letade bland annat present till Pauline som tar studenten den 13.e juni. VAD SKA MAN KÖPA?
Så himla svårt!!

Efter en timme hade jag tröttnat men skulle "bara" in på VeroModa en sväng. Kände att jag behövde en kofta. Det blev en korallfärgad sådan (hur skön som helst), en blommig skjorta/blus med korallfärgade små blommor och ett par beige byxor i hög modell i linnetyg. Små klädda söta knappar är det, typ 4 stycken på rad. Dessa plagg fick jag alla tre för 450 kronor. Jag är bra på att fynda. Haha.

När jag fyndat mina kläder var det bara att skynda sig hem, byta om, slänga med sig lite ombyte för att sedan åka ut till "landet". Dennis föräldrar har en drömstuga mellan Jönköping och Mullsjö ungefär. Jag satt där i soffan idag och drömde mig bort. Det är en jättegammal stuga med hur mycket charm som helst och jag fantiserade om allt jag skulle vilja göra om där inne om stugan var min...
Dessutom på övervåningen där det finns ett litet allrum (som mest används till förvaring), där är det jättecharmiga takbjälkar som man skulle kunna göra fina bara genom att måla de vita. Innanför detta lilla förvaringsrum är det ett sovrum. Där sov jag, Dennis och hans syskonbarn i natt. Där är det lågt i tak och härliga vrår. Supermysiga fönster och gamla trägolv.
Jag älskar att vara där.
Man andas lite annan luft för ett tag och ingen bryr sig om hur man ser ut.
Enda nackdelen är att det inte finns nåt vatten in till huset. Det betyder att det varken finns dusch eller toalett. Alltså är det utedass som gäller när man är där. Dock hur mysigt dass som helst! Fräscht!
Jag vill ha den stugan när Dennis föräldrar inte vill ha den längre. Absolut. Jag skulle till och med kunna tänka mig att göra om det till ett "heltidsboende" och bo där. Jämt.



Jag hittade en snygg bild på födelsedags"barnet" i min kamera. Vem tog den? Haha!


Avslutar med snyggaste människan på jorden! Guess who?


Det blev bara så BRA!

Efter jobbet i fredags mötte jag upp Dennis och vi gick i lite affärer. Alltid lika kul att gå med honom!
Köpte mitt älskade tyg på Åhlens. Chansade lite och köpte 1½ meter...
Åkte till Silvan och köpte två stora frigolitskivor att fästa tyget på med mina knappnålar.

Detta arbete tog ca en kvart och, woalla. Visst blev det så himla fint?



Snacka om liv i hallen!!

None


Tyget jag ska göra tavlor av.

På rasten förut gick jag bort och knyckte en liten tygbit för att visa Dennis vad för tyg jag tänker göra tavlor av.
Han blev väl inte lika positiv som jag. Haha. Kan det bero på att det är färgen rosa och blommor i?



Vad tycks?

Förresten! Är det någon annan som har samma problem som jag, nämligen att besöksantalet sjunkit från ca 50 läsare per dag ner till 18 på en hel dag?? Så var det igår och så är det också idag.
För ni har väl inte slutat läsa?
Nej det tror jag inte. Är nog bara nåt strul sen bloggen flyttades.

Nu blir det bingen!

None

Älskade bikinin - Ellos is the shit!

Obs!  Varning för halvnaken Emelie!

Jag kände bara att jag var tvungen att visa denna underbara bikini. Jag älskar den och för det priset då älskar jag den ännu mer!

Vad tycks?





None


Vi är bäst i hela Sverige...

Good morning. Tänkte jag skulle vara lite international och skriva det där som jag skriver varje morgon, på ängleschla. Fyndigt.

Igårkväll var det nära att vi åkte till akuten. Mitt låga blodtryck gjorde att jag var superyr, såg svarta prickar, hade tungt att andas och mådde allmänt konstigt. Kvinnan på akuten var bäst, hon var lugn och sansad och sa att jag gärna fick komma upp om jag ville.
Sedan när Dennis kom hem en kvart senare och la en kall handduk på min panna, hämtade vatten och var allmänt omtänksam och gullig så började jag må bättre. Klockan var då 22:30. Orka sitta på akuten! Jag ringde och sa att jag mådde bättre...

Idag sov jag ända till 10:30. Det behövdes nog antagligen lite sömn.

Förresten! Fick ett glatt besked igår när jag kom till jobbet! VI är bäst i hela Sverige på att sälja guld! Är vi grymma eller är vi grymma? Dessutom låg vi kanonobra till på försäkringarna.. WIHOOOOOO!
Blev precis inringd. Ska vara på jobbet kl 13 istället för 15. Tydligen massa varor! Kul :)

Ha en great dag. Nu var jag lite internationell igen. Mohahahaaa...

image757

Är det lagligt att vara sådär söt?

Hej hej!

Har varit hemma en stund nu. Vid 14:30 tog jag bussen upp till jobbet. Vi skulle mötas där kl 15 för vidare färd mot Johanna, min fd jobbarkompis som nyss fått barn, en liten Neo :)

Hade sett fram emot besöket hela dagen. Bara gick här hemma och ville att klockan skulle bli 15!
Lite bilder fick jag, här ska ni få se på världens sötaste lille guldklimp!





Är det lagligt att vara så söt? Och då syftar jag såklart på underbara lille Neo!

image757

Denna flaska den ska vandra...

Hej hej och godmorgon!

Behöver knappt säga vad jag vaknade av? Boooooorr!

Tänkte jag skulle berätta lite om min roliga lördag!
Först jobbade jag 11-18:15 med Monica och Sofia. Sofia är ju chefens lillasyster.
Vi pratade lite om planer för kvällen och hon sa att de skulle dricka lite hemma hos henne, hon och en kompis bara.
Hon frågade om jag ville följa med och det ville jag. Jag var faktiskt riktigt sugen på lite alkohol, trots att jag visste att jag skulle jobba dagen efter. Men äsch, det var ju bara 10:45-16. Det skulle man klara.

Åkte hem efter jobbet och gjorde mig iordning. Kände mig riktigt taggad och tyckte att det skulle bli jättetrevligt!
Gick och köpte lite jordgubbar, sprite och lime till min sprit som jag fick av Dennis.
Väl hos Sofia så bjöd hon på vin. Världens godaste vin! "Foot of Africa" hette det och fastän det var hög alkoholhalt (13,5%) så slank det ner som saft.
Efter två glas började allt kännas ännu roligare, trevligare och fy vad kul vi hade tillsammans jag, Fia och Sofie.



Efter ytterligare lite dricka och lite mer snurr i bollen och skratt, prat och flams så styrde vi kosan ner mot stan.
Jag hade visst tagit med mig en Bacardi Breezer i väskan som vi öppnade och drack på vägen ner.
"Denna flaska den ska vandra, från den ena till den andra, låt den gååååå låt den gåååå låt den aldrig stilla ståå".
Hahaha

Vi gick in på Bishop Arms där åldersgränsen visade sig vara 23. Vakten var tjurig och envis. Men VI var mer envisa och lyckades efter mycket tjat. Märktes att både jag och Fia är säljare. Argument!
Där inne drack vi lite öl, pratade, lyssnade på Fias mobil när hon sjöng och jag fick gåshud! Försökte få henne att förstå att hon kan komma hur långt som helst med sin underbara röst. Men hon höll inte med! ARGGHH.

Kvällen slutade med McDonalds och en bigmac-meny för min del. Varför är det alltid så mycket godare med McDonalds-mat när man är full?

TACK tjejer för en superrolig kväll. Det måste vi bara göra om!

image742

PMS-kärring!

Hej och hå.

Dålig uppdatering...

Ska fatta mig kort.
Tidigare, ingen mens på 1½ år pga minipiller (den kan försvinna då). Nu bytt till annat och fått tillbaka den "trevliga" röda veckan. Detta medför aggressioner, gråtattacker, skratt, irritationer (främst mot Dennis) och allt annat konstigt som bara hormoner kan medföra.
STACKARS MIN UNDERBARA SAMBO!!

I morgon är jag ledig. Hoppas då på att vakna upp som en pigg och allert tjej och inte som jag varit nu sedan i fredags, en gnällig PMS-kärring!

Bloggar i morgon bitti när jag vaknat...Då ska jag berätta om min annars underbara helg!

image742

Klickat hem från Ellos.

Ellos har ju en outlet-butik på Internet känner nog de flesta till. Vad heter den nu? Catalog mail outlet.
När man hör ordet tror man att det bara finns skitsaker där som ingen vill ha.
Men vet ni?
Jag hittade massor!!




Allt detta för lite mer än 500:- bara!

Syns det att jag längtar till sommaren?
Kavajen är förresten i marinblått, inte i svart. Den är stickad och lite längre i modellen.

Nå?

image742

Man kan nästan tro att jag gått och blivit hemmafru.

Finns det något som slår hemmagjorda hamburgare?

Jag gjorde för första gången i mitt liv sådana och förväntade mig inte för mycket. Det brukar gå åt pipsvängen när jag experimenterar. Men inte idag!

Ni ska få receptet, superenkelt! Det gillar vi, eller hur Jennie?

ca 5 burgare
400 g blandfärs
3/4 dl vatten
½ medelstor gul lök
salt
vitpeppar
lite vitlökskrydda

Hacka löken i så små bitar ni bara kan. Häll i löken, vattnet och vitlökskryddan i en bunke.
Blanda i den upptinade köttfärsen och blanda samman väl.
Gör medelstora, platta (nähä?) burgare av färsen och lägg på en tallrik. Av min smet fick jag ihop fem stycken.
Sätt på en stekpanna på 6:an med liiiite smör i. Det blir flottigt ändå. Lovar.
Stek tills hamburgarna blivit mörka på varje sida. Tryck gärna ner dom med stekspaden undertiden som du steker. Då blir de snabbare klara.

Hamburgerdressing a´la Emelie
½ burk creme fraiche
en liten klick majonäs
chilisås efter behaaag, efter behaaaag (Melker i saltkråkan)
pepparmix (superbra krydda. passar till allt!)
paprikakrydda


Smaklig måltid!


Man kan nästan tro att jag gått och blivit hemmafru. Men det är kul att laga mat, faktiskt! Speciellt när det blir bra.

image726

Lindha, grattis till körkortet! Du är bäst!

image733



GUESS WHAT?

Lindha, grattis till körkortet! Du är bäst!


image726

En sten har släppt. Puh.

Lite pengar fattigare, men en sten har släppt och magen känns lugnare. Puh.

TACK GODE GUD!

image726

Killen har humor, mina vänner!

Patrik har alltid varit en utav mina absoluta favorit-kompisar. Inte nog med att vi är födda på samma dag. Killen har humor, mina vänner!
En sak som vi båda upptäckte igår var att hans huvud definitivt inte passade ihop med min kropp.
Det roliga är att det är så fruktansvärt fult gjort. Det är det som är kul!

image732

Friends forever!

image726

AKJSHIKADFHIUAHSKHAS.....

MORR!!!

Okej...Jag vaknade av att Dennis kittlade mig under fötterna och drog av mig täcket. Han skrattade och jag blev irriterad för att klockan bara var 7 och jag ville sova mer eftersom jag är ledig idag!

När han hade gått till jobbet tänkte jag bara: "gött...bara att somna om nu då och sova tills jag vaknar!"

En halvtimme senare vaknar jag med ett ryck. Kallsvettas, skakar och det kändes som att hjärtat stod stilla i några hundradels sekunder...
DE (svordom) IDIOTERNA BORRAR NERE I KÄLLAREN!
VARFÖR?
varför?
Igår var det samma sak. Dock borrade de bara i fem minuter för jag blev förbannad och dunkade med hälen i golvet. Tror de fattade vinken. Men då kunde de väl fortsatt att borra lite senare och struntat i att göra det kl 07:30 idag också!
Inte nog med det så har jag ringt bygginvest två gånger och klagat...

Jag ringde Dennis för att han skulle få lyssna. Han har ju aldrig hört vilket hemskt ljud det är. Det är så man hoppar till och blir rädd varje gång de borrar! Liksom, de borrar i betong precis här under, i taket till källaren. Dvs. vårt golv.
Men precis när jag hade ringt så slutade de borra. Dennis han bara skrattade hånfullt och sa: "det är baaara att stiga upp!"

Nu är de tysta igen?

Nästa gång det händer lovar jag att jag går ner och säger till dom på skarpen. Så det så. Retstickor är vad det är, idioterna. SUCK.

Jag är int bitter.


image726

Svensk husmanskost. Mums.

image731

Det ni! Emelie har lagat svensk husmanskost bestående av hemmagjorda köttbullar, potatis och brunsås (fast den gjorde Dennis).

Behöver jag säga att det blev mums?

Förresten! Tack alla ni som röstat på mig. Har ni missat det? Gör bara såhär:
Gå in på www.louisesa.blogg.se
På hennes inlägg "Din vinnare" går du ner längst ner vid "Vill du tillägga något" och skriver endast EMELIE  som kommentar. Enkelt va?
Det är nära nu!!!!

image726

Inspiration från Bagsandfashion.com

Gick in och kollade på Stina-lees blogg och fick se helt underbara väskor från Bagsandfashion.
Klickade in och hittade mina absoluta favoriter!

Ring - 01-R1 - Cinta
Ring som ser ut som ett skärp. Superläcker.

Handväska - 0013-5 - Selva
Versace-inspirerad väska i leopardmönstrat konstläder. Mums.

Klocka 07-2 - Spinning Face Silver
Gucci-inspirerad klocka. Jag älskar orginalet i helsilver men denna var också läcker.

Kika in och leta reda på ERA favoriter!

image726

RÖSTA PÅ MIG!

Okej, ni var SUPERduktiga förra gången och gjorde att jag vann deltävlingen hos Louise där man kan vinna en massa smink.

Från att ha varit 36 bidrag tog hon ut 12. Nu är vi bara 6 bidrag kvar och jag är ett av dom!!!

Vi tävlar 3/3 nu. Alltså är det extra viktigt att så många som möjligt går in och röstar...

http://louisesa.blogg.se/2008/may/din-vinnare.html <----KLICKA där och skriv bara "EMELIE!" i kommentarsfältet så är jag med och tävlar!

image726

Bull, du väger 8 kg...INTE 4.

image730

Bull lyssnar inte på mig. Kan någon få honom att förstå att han inte är en normalstor katt?
8 kg stora katter ska inte få plats i en sån här liten låda.
Fast, Bull...Jag älskar dig ändå. Du är världens bästa kisse!

image726

Man kände sig som ett barn på nytt, men visst hade vi det skoj Jennie?

Man kan säga som såhär, Jennie räddade min dag.
Mådde totalt piss när jag vaknade i morse. Min IBS-mage har spökat för mig hela natten/dagen och fram till kl 19 hade jag endast fått i mig en smörgås.

När Jennie frågade om jag ville baka med henne så kände jag bara: "YES! jag slipper sitta här ensam och tänka".

Hon kom en stund senare och efter lite kel med Bull så gick vi och köpte ingredienser till våra Cupcakes som vi skulle ge oss på att baka. Det köptes mycket roliga ingredienser, bl.a. strössel, inlagda mandariner (som åts upp bra utan att lägga dom på cupcakesen), blockchoklad och nonstop.
Man kände sig som ett barn på nytt, men visst hade vi det skoj Jennie?



image729
Fina va?

image726


Cupcakes.

Jennie kommer snart hit och gör mig sällskap, kul va?
Vi ska bara olika sorters cupcakes!



image726

Nån mer som har samma problem?

Vad sjuttsingen har hänt med min besöksstatistik??
Igår när jag kikade innan jobbet var det betydligt fler än 9 pers och typ 16 sidvisningar. Haha.
Idag är det bara 10 besökare.

Nån mer som har samma problem?

Jag är kass i magen. Därför är jag idag hemma från jobbet. Har noll matlust men tänkte tvinga i mig något nu ändå.

Hörs senare, mina 10 läsare som brukar vara fler än 40 iaf...

image726

Vart är du, lille vän?

I förrgår skulle jag göra någon mat av nåt slag och behövde gräddpaketet som jag köpte några dagar innan.
Borta.
Dennis skulle laga mat igår och behövde grädde i maten (vi gillar grädde i mat) och letade.
Borta.

Jag är 100% säker på att jag köpte ett gräddpaket. Jag vet till och med vart i kylen jag ställde det!
Vart är du, lille vän?

Dennis är ganska bra på att rensa i kylen på sånt som är gammalt. Men han var stensäker på att han inte slängt nåt gräddpaket...

VEM HAR TAGIT VÅR GRÄDDE!? GE OSS!

image726

Jag är int bitter.

God morgon. Eller, morgon och morgon. Jag har ju varit vaken sedan kl 8. INTE frivilligt bör tilläggas.
Varför i hela friden var de tvungna att borra i 10 minuter från kl 8 på morgonen?
Kunde de inte väntat med att borra de 10 minutrarna tills lite senare på förmiddagen?
Inte visste jag att de inte skulle fortsätta sitt arbete nere i källaren och att jag 10 minuter senare kunde somna om!!

Jag gick alltså upp lite efter 8. Ska inte åka till jobbet förrän 14:30. Jag kunde ha sovit fortfarande och jag kände verkligen att jag behövde det.
Vad ska man göra? Ringa bygginvest och klaga?
Tänk på de stackare som jobbar natt!!

Har iaf roat mig med att kika på två avsnitt av Lyxfällan på datorn och läsa lite bloggar. Men jag skulle helst av allt sovit.
Bygginvest har förstört alltför många morgnar för mig nu.
Jag är int bitter.

image726


Burned sisters. Haha.

Hittade en bild på Lindas facebook som jag bara MÅSTE sno och lägga in här :) Hoppas det är lugnt Linda?



Burned sisters. Haha.

Puss

image726

Tjejen som alltid misslyckas...med mannagrynsgröten.

Hejsan svejsan i lingonskogarna.

Det var mycket att göra på jobbet. Det märktes sannerligen att vårt blad kommit ut till folket nu...
Men det var roligt. Riktigt roligt!

Varför kan jag aldrig göra mannagrynsgröt? Det som är så gott? Förra gången missuppfattade jag saltmängden och hällde i en halv tesked salt istället för ett halvt kryddmått (skyller på måttsatsen). Då smakade det (NÄHÄ?) alldeles för salt och gick ej att äta. Idag skulle jag testa att göra gröten i micron och vad hände? Det kokade över så jag hade gröt i halva micron och på hela tallriken. Suck.
Fast gröten blev god, det blev den.

I morgon jobbar jag samma tid som idag så det läääär bli mycket uppdateringar då också. Kul va?
Godnatt!

image726


Ibland önskar man...

...att man bodde nån annanstans!!!

Nu har de där (svordom) gubbarna i källaren hållt på i flera veckor med någonting. Det borras, hamras, borras lite till och väsnas så man inte kan föra en normal diskussion i vår lägenhet.
Vi bor på nedre botten så de håller alltså på alldeles precis under oss. Ni som varit här vet att det är ruskigt lyhört också!

Jag säger bara: stackars de i vårt trapphus som jobbar natt och vill sova vid den här tiden. Nåja, nu är det ju ändå rätt sent. Men i vanliga fall kan de sätta igång vid 8-tiden. Kul jul.

Dagens ris går alltså till Bygginvest som inte kan sätta ut information till deras hyresgäster i trappuppgången så man har en chans att befinna sig någon annanstans när de ska väsnas och hålla på. Och jag tror inte att någon av oss som bor här vet vad det är de håller på med heller. USEL information!

Nu ska jag sticka till bussen. Kanske bloggar ikväll efter jobbet om inte Dennis är myssugen som igår. Haha.

image726

Cross-Emelie.

Just det. Kom precis på att Pauline skickade över lite bilder från i Lördags när vi tillbringade hela dagen i solen ute i Dennis föräldrars sommarstuga.
Jag körde ju cross (mini) för första gången! Efter mycket jävlaranamma från min sida, självkänsla och sura kommentarer till Dennis som verkligen inte trodde att jag skulle klara av det. Så hade jag på mig crosskläderna. Åkte ut alldeles själv på grusvägen och mötte där ute Dennis som körde på sin egen monstercross. Tror ni att han såg förvånad ut? Haha!
Jag kände mig SÅ stolt att jag klarade av det. Växlade till och med ända till 3ans växel...

image723
Cooling...

image724
Jag har fortfarande träningsvärk i magmusklerna efter allt rockande med rockringen!

image725
Denna bilden är från igår. Dennis var assistent med "skugg-grejen".

Hepp hopp. Göra sig iordning kanske?

image726

Modellbilder. Fotograf - Dick Andersson.

image714
image715
image716
image717
image718
image719
image720
image721
image722

På sista bilden här ska jag bara påminna om att jag har scolios (sned ryggrad) och det resulterar i att jag ser helt oproportionerlig ut. Står helt fel så det ser ut som jag har getingmidjan med världens största rumpa...

Annars så har jag plockat ut några av mina favoriter.
Vilken tyckte ni bäst om?

Dessa bilder är inte ett dugg omgjorda, alltså är det en del som ska fixas till innan mässan som de ska vara på.

image713

Mer urringning åt folket!

Haha. Den där Anna var ju snäll som kommenterade förra inlägget. Jag är medveten om att mitt hår är gult fortfarande. Men jag var nyss svarthårig och håller på att bli blond! Det går inte att få det perfekt på en gång. Idiot.
Och om jag vill ha urringning och tycker att det är snyggt, så får jag väl ha det? Jag tror minsann att det är en dam som är lite avis här. Tar inte åt mig för fem öre, faktiskt.

Mer urringning åt folket!

(I nästa inlägg kommer modellbilderna från igår)

image713

Bilder från festen i fredags.

Morr!
Nu hade jag skrivit en massa om min fredag. Och det försvann! Får istället skriva punkter som förkortar den:

*Jobb 11-18
*Sätta oss på piren? Nej.
*Fest hos Dan.
*Hem tidigt från O´learys.
*Evergreen
*Bära en pizzakartong med resterna i på tvären och få kommentarer för det.
*Hand i hand.






Har varit i Borås idag och tagit modellbilder.
Ska gå och lägga mig nu, men i morgon börjar jag inte förrän 15 + att det ska bli dåligt väder. Så de får jag ladda upp i morgon. Kika in då! Riktigt fina bilder blev det...

Nu, bingen med Dennis.

image712

Thats it for now...

Jag säger bara....burned!

Ska iväg på fest hos Linda P nu, Pauline (syster) är här och ska stanna tills i morgon.
Thats it for now...

Ha en kanonkul kväll!

image696

Dagens I-landsproblem. Kattlådan.

Godmorgon!

Sitter här med väääärldens illamående. Vaknade upp med det. Trevligt. Åt två smörgåsrån så får vi se om det blir bättre. Kan bli så ibland för mig...
Ska iväg om 40 minuter till jobbet. Uäh. Så ska jag sätta mig på en buss med illamående också. Kanske är det som triggar igång tankarna ännu mer. Det är det, jag lovar. Vid det här laget känner jag mig själv rätt väl.

Min jobbarkompis Johanna har fått en liten Max! :) Tror det var i förrgår. Vi är SÅÅ glada för deras skull och allt verkade gå bra. Nu hoppas vi bara på att vi får komma på besök och snusa lite på bebben. De luktar ju så gott!

Har äntligen gjort rent kattlådan. Jag avskyr mig själv när jag skjuter det framför mig. "Äsch, jag tar det i morgon". Jag är väldigt mycket sådan när det  gäller allt.  Tyvärr! Dennis suckar varje gång jag säger det numera. Han är sån att han hellre gör saker och ting med en gång istället för att skjuta det framför sig. Tur att vi är olika så vi kan lära upp varandra!
Men varför är det alltid så, att när man precis är klar och fyllt på med mer sand, det känns fräscht och luktar ingenting längre. Man har inte satt på huven på lådan än och det kommer en katt och sätter sig DIREKT. Skvätter sand överallt för att det är så mycket sand i lådan när man fyllt på, och sätter sig och lägger en korv. Åh, då måste man försöka att hålla för näsan samtidigt som man sopar upp sanden som hamnat på holvet (för andra gången) och efter det försöka få på huven utan att släppa näsan...Dagens I-landsproblem. Huh?

Hepp hopp. Nu måste jag göra mig iordning. Illamåendet har släppt avsevärt redan. Hurra!

image696


Två fjortisar på en vespa kan bara sluta på ett sätt...

Har legat ute i solen på en filt, i bikini och bara gottat mig med en tidning i 1½ timme nu. Helt underbart!
image697

När jag låg där och njöt hörde jag ett motorljud startas några meter bakom mig. Kikade lite diskret bakåt och såg två småflickor (okej, de kanske var 15-16) stå på varsin sida om en vespa. De startade den och måste råkat vrida på handtaget man gasar med. I panik åkte vespan framåt och tjejerna släpades halvt med. Färden på knappt en meter slutade med ett krasch in i några cyklar som stod vid ett cykelställ, lite fnitter (såklart) och en kommentar från den ena tjejen till den andra: "Du måste ju bromsa fattar du väl!".

Vid den här stunden kände jag mig så gammal och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när de fnissandes åkte runt, runt, runt på innergården båda två på vespan. De byttes av stup i kvarten så att båda skulle få köra och ljudet av ett ojämnt gasande höll på att irritera sönder mig. Haha.
"wwwOOOOOuuuuum......WWwwooouuuummm...........wwwwwWWWWOOOOuuuuMMMMM".
Fram och tillbaka, fram och tillbaka, byta förare, fnissa lite, runt, byta håll, fram och tillbaka, inte glömma att fnissa lite.

Hjälp mig!

Nope. Nu måste jag rensa kattlådan och lägga in den sista rena tvätten som ligger på sängen. Sedan bär det iväg med buss (usch. käre gud, låt mig slippa tänka på det) till jobbet vid 14:35.
Ses ikväll då!

image696

Fickorna fulla med underkläder.

Nämen se godmorgon. Har ni sovit gott?

Jag sov som en stock. Drömde att Lindha slängde ut all min älskade vita choklad som jag köpte igår. Hon sa åt mig att det inte var nyttigt. Vaknade på morgonen och var helt blöt av svett. Vad hade jag drömt mer? För så farlig var ju inte den drömmen om chokladen. Haha.

Vaknade med ett ryck strax efter 9 och kom på att jag skulle ner och hämta upp vår tvätt från igår. När jag kom ner var det någon som hade tvättstugan och de hade nog tvättat ett tag. För det hängde redan kläder på tork brevid vår i torkrummet. Sånt tycker jag är pinsamt! När man glömmer av något och det drabbar andra. Dåligt samvete.
Visste dock inte var jag skulle göra av all tvätt. Proppade fickorna fulla med underkläder, vek ihop allt annat prydligt och på något sätt fick jag ändå med mig allt utan att behöva gå två gånger.

Om 4 timmar ska jag ta bussen till jobbet. 4 timmar. Vad sjutton ska jag hitta på nu? Jag kan ju inte sitta här och uggla hela dagen. Nej fy. Något måste jag se till att få gjort.
Ska bli spännande att se vad de säger på jobbet om min nya hårfärg. Haha. Undrar om de kommer känna igen mig? Skämtåsido. Klart de känner igen mig men det kommer nog vara minst lika ovant för dom som det är för mig.

Nåt vettigt var det ja!
Ha en trevlig dag!

image696

Träsmak.

Nu mina kära vänner har jag TRÄSMAK i röven. Är det då det är dax att stänga av burken och lägga sig under sambons täcke?
Det lät som en bra idé Emelie. Tack ska du ha Emelie då gör vi så.

Natti!

image696

Shoppat för dagen.

Som jag skrev förut, BARNAVDELNINGEN är det som gäller. Haha. Skämtåsido. 
Jennie tog med mig till JC.s outlet i stan. Där kunde man hitta både det ena och det andra. Detta kom hem till mig för endast 155:-. Ordinariepriset på allt detta hade blivit 700:-. Lite rabatt?

image693
Min älskade kavaj. Den är hur fin som helst på! En kort variant. Visst är den söt?

image694
Linne med spets både i fram och bak. Lovely!

image695
Mörkblått linne med spets fram. Superfint under min nya kavaj!

Nej. Hej hopp. Dax för bingen!

image696

Gulliga människa, vem är du?

Sådärja. Då var det dax att uppdatera lite igen :)

Har ju varit hemma en bra stund men sötis-Linda H kom förbi!
Jag tror minsann att hon var rätt ovan att se mig så ljus. Är ju verkligen platinablond nu med liiite inslag av gult (?).
Vi har kikat på barnmorskorna. Sedan gick vi till VIP och köpte varsin godispåse. Egentligen skulle bara hon köpa men tror ni att jag kunde motstå? Jag hade ju till och med kontanter på mig. Och vem tror ni handlade mest? Jag såklart...
Vi kikade på en Beck-film. "Pensionat pärlan" tror jag den hette. Det var iaf en av dom i min samling.

När jag loggade in på min blogg fick jag syn på en kommentar som gjorde mig varm av lycka. Gulliga människa, vem är du?
Personen som kallade sig "E" skrev följande:

"Måste bara säga att jag verkligen gillar din blogg! du verkar vara Den är så himlans bra :) och en sån toppensöt tjej också. Jag röstar utan tvekan på dig i tävligen :)
kramisar"

Här kommer lite bilder från dagen med Jennie:

image681
image682
Nice min Jennie :)





Projekt "Emelie goes blonde"


Det såg ut att kunna bli katastrof ett tag. Men med en duktig frisör och varsitt äpple i magarna blev det kanon!

image692
Resultatet! Nu ska jag bara lägga i lite av den inpackningen med färg i som tar bort gula toner. Ni vet den där bollen som jag bloggade om härrom dagen.
Vad tycker ni annars? Visst är det ovant?


Emelie goes blondie.

Tjing tjong!

Sitter hos Jennie just nu. Vi har varit på stan en sväng och shoppat både det ena och det andra.
Visar lite bilder på det sen när jag kommer hem :)
Jag säger bara: BARNAVDELNINGEN!

Nu har vi haft i en blekning. Resultatet blev som förväntat. Pippigult! Hahaha. Jennie höll på att spy över mig. Det dumma var att jag satt på toastolen. Skulle blivit illa.

Har haft i en askblond färg en stund nu som vi strax ska skölja ur. Det blir förhoppningsvis sandfärgat. Bättre än pippigult i af!

Förresten. Jag har köpt kavajen med stort K. Som sagt, visar när jag kommer hem.

image680

Modell i Borås!

Godmorgon alla morgonpigga!
Jag var uppe kl 8. Haha. På min LEDIGA dag. Kände väl på mig att jag var tvungen i och med att jag hade tvättkorgen full här. Så jag var nere redan kl 8 och stoppade i de första två maskinerna. Nu har jag bara 3 kvar.

Pratade lite med Dick från Borås. En fotograf. Han har fotat mig förut (om ni sett 50-talsbilderna och bilderna med bananen. haha) och nu vill han fota mig igen. Denna gången med lite reklambilder för hans fru som gör egna smycken. Hon ska ha bilderna i slutet av maj på en mässa nere i Borås. Kul!!
Emelie goes model! Äntligen. Det var ett tagsen sist. I somras var väl senaste gången?

image272


Ha en trevlig dag!!
Och Linda P, lycka till!

image680

Barnavdelningen på H&M - YES BOX!

Kikade lite efter fina leggings/strumpbyxor förut efter jobbet. Kom på att jag sett i Englas blogg att hon köpt en hel del strumpbyxor på H&Ms barnavdelning. Gick dit och kikade och titta vad jag hittade!

image677
Lite sjömans-inspirerat. I like!

image678
Söta va? Även fast mina fötter ser lite halvmysko ut.

Kunde inte motstå att köpa detta fina nagellack från Isadora heller. Det var ju extrapris! 39.50:- bara.

image679

Nu ska jag bara kasta mig på soffan och fira att jag är LEDIG hela dagen i morgon! Då ska Jennie och jag ner på stan och köpa produkter till mitt hår. I morgon ska jag bli blondie på riktigt. Spännande.
Fast....jag måste tvätta också. Piss.

Ha en kanonkväll alla underbaringar.

image680

JAG VANN DELTÄVLINGEN!

Tack mina underbara läsare som tog er tid att rösta på mig. Det gjorde så att jag VANN första deltävlingen! Nu kommer jag framöver få tävla mot ytterligare en tjej som vunnit en deltävling. Var lika duktiga och snälla då :)

Vi på jobbet är alla lika glada, spända och nervösa för Johanna :) Hoppas allt kommer gå bra!!!

Nepp nepp, jag måste sminka mig och göra mig iordning. Ska faktiskt jobba 11-18 idag. Ovanligt faktiskt.
I morgon är jag äntligen ledig! Nu har jag iofs "bara" jobbat 6 dagar i rad. Men det känns i kroppen ändå. Helt mör!

Ha en underbar dag!

image674

Så mycket tidsplanering för att köpa en liten, sketen dammsugare.

Har varit iväg och solat, sminkat mig och gjort mig fin inför kvällen på jobbet. Har på mig våra konkurrenters smycken (fy på mig) men kunde inte motstå mitt fina jordgubbs-set från Imemy.

image675

Halsbandet syns iofs inte men det ser precis ut som örhänget ni ser där, fast större såklart.

image676

Förresten, på onsdag ska Jennie förhoppningsvis hjälpa mig att bli "real blondie". Det var ett tag sedan så det ska bli kul att se om man trivs!
Vad tror ni om resultatet?

Förresten så har jag behövt planera som en tok nu för att kunna ta mig till Rusta och köpa en billig dammsugare. Vi köper en billig, ny istället för att köpa nya dammsugarpåsar. Vår dammsugare kostade inte mer än 299:- när jag köpte den för snart 2 årsedan.

Det är tokjobbigt att ta sig med buss fram och tillbaka härifrån och till Rusta. Först får man ta en buss till juneporten, sedan en buss till solåsen (där rusta ligger) och sist, passa en buss som går från solåsen och upp till A6 innan kl 15 så jag hinner till jobbet. Men jag har lyckats pussla ihop det nu!
Att det ska krävas så mycket tidsplanering för att köpa en liten, sketen dammsugare.

Ha en trevlig kväll nu allesammans! Sitt i solen och njuuuut och tänk inte alls på mig som står instängd i en butik utan minsta lilla fönster ut mot det fina vädret. Tänk INTE på mig ;)

image674

Kul händelse på morgonkvisten :)

Oj så många som besökte min blogg igår :) Det måste varit tack vare mitt bidrag som är med hos Louise och tävlar. Ni har väl inte glömt att gå in och rösta på mig?

Haha. Jag måste berätta en kul sak som hände i morse. Jag såg på mobilen att jag hade ett nytt sms från Dennis där det stod "Bra att du glömde stänga av lyset på bilen igår!" Inte ens ett "puss" så jag förstod att han måste varit fly förbannad när han skrev det. Vågade knappt skriva tillbaka så jag ringde upp. Han berättade hela historien och både jag och han kunde inte hålla oss ifrån att skratta.
Han hade kommit ut till bilen lite för sent. Klockan var redan 7 och så skulle han varit på jobbet. Till sin förskräckelse såg han att lyset inte var avstängt så bilen startade inte! Tur är väl det att företaget ligger nära här så det går att cykla utan problem. Problemet i detta är nu att han inte utför jobben på företaget utan de åker ju runt till byggen och utför arbeten. Därav varför han behöver bilen i jobbet. Så jag frågade hur han hade tagit sig till det företaget han var på nu och arbetade. Då svarade han: "Jag fick ta verktygen på pakethållaren och cykla dit!".
Han har en gammal, gammal militärcykel. Ser ni också en bild framför er?

Tur var väl att han inte var arg på mig, utan bra skrattade och kallade mig för klant i varannan mening. Hahaha!


Nu ska jag strax sola tror jag. Vad ska ni göra idag? Gissa vad jag gör mellan 15 och 20:15? Jobbar? Hur kunde ni gissa det? Haha!

image674

Rösta på mig!!

Mitt bidrag är som sagt med och tävlar på Louise.s blogg där jag kan vinna allt det här! Av 32 tävlande bidrag valde hon ut 12 och däribland är mitt bidrag.

SNÄLLA alla mina läsare. Rösta på mig så blir jag världens gladaste tjej!

Mitt bidrag <--- Klicka in där och skriv "EMELIE" i kommentarsfältet!

"En mysig sommarbild från den sommaren när vi besökte Gränna (hade aldrig tidigare varit där)
Där satt vi i solen, åt glass, höll om varandra, kysstes i solskenet och firade att vi precis hade tagit vårt största steg i livet, att flytta ihop och bli sambos! Vårt förhållande var perfekt innan vi flyttade ihop men har nu stärkts och blivit ännu mer perfekt och jag älskar varje dag tillsammans med mannen i mitt liv!
 
Romantiskt va? :)"




image1355

Allt detta kan bli mitt så se till att rösta nu!

image673

Barnvakt med huvudvärk.

Godkväll!

Idag har jag (hör och häpna) jobbat hela dagen. Direkt efter jobbet åkte jag hem till Emma, Liam och Robin.
Liam och Robin ska sova hos oss i natt för Emma ska ut och roa sig :)

Är de inte för söta?

image670

De spelar GTA på Playstation medan jag fick en stund över för bloggen.
Strax ska de krypa ner i sängen. Jag och pojkarna (de små) sover i dubbelsängen i natt och Dennis får nana i soffan.

På bussen hem frågade en tjej mig om jag var mamma till killarna. JAG? Då skulle jag varit 13 när jag fick Liam isf. Lite väl tidigt kanske? Hon blev väldigt generad och hennes kompisar fnittrade konstant åt henne efter det.

Det är förresten inte ofta jag får ont i huvudet. Det händer väl 1 gång/halvår kanske. Färre? Idag har jag det i af. Och med en busunge till Robin med en spelande mobiltelefon i örat stup i kvarten blir det inte bättre på den fronten vill jag lova. Men vad gör man inte...De är ju HELT underbara och man bara smälter när de kramas med en och säger att de tycker om en så mycket. Då blir man rörd!

image671
GOS!

image672

Nu ska jag läsa lite bloggar och leka mamma en stund till innan det blir bingen!

image673


Mitt bidrag är med och tävlar!

Godmorgon mina trogna :)

Vaknade tidigt, i af relativt tidigt. Kl 9. Dennis är ledig idag så det var jättemysigt att vakna upp idag.
Började plocka iordning brevid min säng där det låg flera väskor och kassar med miljoner grejer i varje. Usch vad jag är slarvig!
Smycken fanns det gott om lite överallt i lägenheten. Det blir ju så när man jobbar med sådant.

När jag kände mig klar med det så blev det till att fixa lite frulle. Stekt ägg i tunnbröd med oboy. Det satt fint i kistan! Gissa vad Dennis gjorde när vi hade ätit klart? Gick och la sig igen. Min slöfock. Haha!

Mådde inte alls bra i min mage igår. Gissar att det var kaffet som spelade mig ett spratt. Ibland klarar jag att dricka det, och ibland inte alls. Så det blev att avboka restaurangbesöket och ta en mysig tv-kväll i soffan istället. Låg där i flera timmar och bara myste. Köpte en kebabrulle och delade på också. Får bli att gå ut och äta en annan dag istället när vi båda mår bra.
Idag blir det jobb 15-20:15. Så tills dess ska jag göra minsta möjliga. Slappa och bara ha det skönt med min underbaring.

Förresten! En jättekul grej! Mitt bidrag är med och tävlar i Louise´s tävling. Det fanns två Emelie som skulle vara med och tävla. Så antingen tävlar min bild och mitt bidrag den 4 maj, eller den 12e. LOVA att ni går in på hennes blogg och rösta på mig då :)

image669